Kulturprosjekt!

Lågendeltaets venner sparker i gang kulturprosjektet I TOLVTE TIME. Bli med!

22. april: Støttekonsert med Gatas Parlament
Velkommen til nok en støttekonsert for Lågendeltaet naturreservat! Denne gangen er det hip hop-bautaene Gatas Parlament som stiller opp helt gratis for kampen for Lillehammers lokale natur! Gatas Parlament var Norges første norskspråklige rapgruppe på plate. Med låter som Counter Strike, Bombefly og Jobbe Litt Mindre Og Tjene Litt Mer har gruppa alltid brukt musikken til å sparke oppover og kjempe for et bedre samfunn. Konserten er på Fabrikken Pub & Scene. Den starter 20:00, dørene åpner 19:00. Ingen aldersgrense! Alle billettinntekter går til juridisk hjelp i kampen for deltaet. Hvis man ønsker å gi mer, tas det imot med stor takk!
Minimumspris:
Ordinær: 200 kr
Student: 100 kr 

6. november: Støttekonsert med Siberian Tusk og Funaki
Kampen for framtida til Lågendeltaet naturreservat og realiteten av deltaets vern er ikke over. Det viktige naturområdet trues av en firefelts motorvei, og du kan være med å bidra!
Lørdag 6. november blir det støttekonsert for Lågendeltaet med Siberian Tusk og Funaki på Felix Pub & Scene.
Lillehammer-bandene stiller opp til støtte for saken, og alle inntekter går til Lågendeltaets venner som er forberedt på å måtte saksøke staten for brudd på vernebestemmelsene om ikke fornuften seirer først.
Vi ønsker at alle kan ha mulighet til å få med seg konserten uansett økonomisk situasjon, og har derfor satt minimum inngang til 100 kroner. Vi ønsker høyere beløp hjertelig velkommen for de som har mulighet til å gi mer!

28. august: Fra tolv til tolv i tolvte time - en støttefestival AVLYST
Vi inviterer til en 12-timers festivalopplevelse på Fabrikken Pub & Scene med musikk, slampoesi, teater, auksjon, aktiviteter for barna, mat og drikke. NB: AVLYST. Vi håper å kunne gjennomføre mindre arrangement i løpet av høsten.  

18. august: Kajakk-aksjon for Lågendeltaet naturreservat
Gli stille inn i vakre Lågendeltaet en sensommerkveld og opplev på nært hold dets umistelige egenverdi. Oppmøte på Mosodden kl. 18.00. Vi padler oppover deltaet i en runde på 1,5-2 timer. På turen skal vi også forsøke å lage en formasjon i vannet med ordet VERN. Alle er selv ansvarlig for vanlig sikkerhet og for å ta med egen kajakk/kano. Vi håper mange har anledning til å delta på kort eller lang tur. Velkommen!

10.-13. juni: Protestutstilling på Elephant Kunsthall
Kunstnere tilknyttet Billedkunstnerne i Oppland har skapt kunstverk med utgangspunkt i livet i Lågendeltaet. Kunstverkene vil gi publikum en mulighet for å oppleve noe av artsmangfoldet i Lågendeltaet. 30 % av salgsinntektene vil gå til Lågendeltaets venners arbeid for å redde naturområdet fra E6-bru. Åpning 10. juni kl. 19.00. Fredrik Segelstad opptrer.

5. juni: Verdens miljødag - stand i gågata
Kom innom vår stand i gågata på verdens miljødag! Her kan du lære mer om Lågendeltaet-saken, samt komme tettere innpå deltaet gjennom fuglelyder fra truede arter fra våtmarksområdet. Kanskje får du også kjøpt en av våre t-skjorter!

Silketrykkverksted på Nansenskolen
Studenter ved linja Visuell kunst har tegnet og trykket t-skjorter med ulike rødlista fuglearter som finnes i Lågendeltaet. Gjennom arbeidet har de også lært om livet i Lågendeltaet og reflektert over verdien av vern. T-skjortene er i et begrenset antall og vil auksjoneres bort under støttekonserten i november.

Digitalt deltaarkiv - del ditt #deltaminne
Vi ønsker å invitere dere til å dele deres opplevelser og minner fra Lågendeltaet via foto, video og lyd. I et digitalt arkiv vil vi samle Lillehammers samlede minner, dele det med dere og bruke arkivet til framtidige kulturelle prosjekter. Om vernet av et naturreservatet skal overkjøres, skal vi ha dokumentasjon på de verdiene som en gang fantes i dette området. 

Programmet oppdateres fortløpende på vår Facebook-side